Tips för hälsan

Eat clean
 
Sömn & kost. Bra sömn och en balanserad kost där varje måltid innehåller det kroppen behöver är en bra början på ett sundare liv. För att kunna komma igång ordentligt så behöver kroppen boostas med en massa energier. Denna energi gör så att kroppen kan hållas igång och utföra olika arbeten (både i hemmet och på gymmet) utan att bli utmattad och förstörd. Att både äta och sova ordentligt går egentligen hand i hand.
 
Rätt tidpunkt. Vill man få ut så maximalt av sin träning så måste man se till att äta rätt typ av mat vid rätt tidpunkt. Det är super viktigt att äta innan ett högintensivt pass och speciellt när man styrketränar som jag gör. Satsa helst på att äta 1/5 timme innan träningspasset för då hinner kroppen bryta ned maten ordentligt och samtidigt ge dig en jämn blodsocker kurva. Låter man maten brytas ned ordenligt så orkar kroppen det dubbla av arbetet. Efter ett gympass så gäller det att trycka in energi i musklerna som gapar efter näring. Hur mycket man ska äta beror helt på vilken muskelmassa man har och man bör veta hur stor inverkan det man äter efter ett träningspass har på kroppens återhämtningsförmåga. Här kommer de snabba kolhydraterna in i bilden - där kroppen vill ha rent socker som blixtsnabbt går ut i blodet och fyller upp våra muskler med energi. Helst ska man få i sig 50% snabba kolhydrater och 50% snabba proteiner (jag själv använder ett vassleprotein). Vill man inte ta kosttillskott så kan man bland annat äta bananer, keso, russin och tonfisk. Jag föredrar dock gainers eftersom att det redan efter 30 min sökt sig ut till blodet medan näringen från maten nästan tar 2 timmar.
 
Blodsocker kurvan. Det är viktigt att ha en stabil blodsocker kurva, och vad många tror är att man måste boosta igång kroppen med en massa socker innan träningen för att få maximal energi. Detta blir snarare en motsatt effekt där du kommer att känna dig mer trött och hängig än pigg. Detta är för att blodsockret stigit så enormt mycket 10-15 min innan passet för att sedan sjunka till en nivå lägre än de normala. Därför känner vi oss trötta och energilösa. För att undvika detta så rekomenderas det att istället äta något ca varannan timme. 
 
Ha nyttiga mellanmål. Dessa mål kan innehålla allt från nötter, frukt och grönsaker. Istället för två skivor ljust bröd som sätter igång sötsuget är en smoothie och kanske en morot ett bättre alternativ. Eat clean. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

BÄSTA!! Uppdatera mer :D

2013-02-03 @ 15:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0