Q/A

Har fått endel frågor angående mina american pancakes och hemmbakade bröd på bara mjöl och mjölk. Så nu tänkte jag faktiskt svara och skriva upp recepten åt er. Here we go!
 
Ingredienser: American pancakes
 
 
2,5 dl vetemjöl ev. grahams
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
 
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör (flytande) 
 
Tillagning: Blanda först alla torra ingredienser. Smält sedan smör och blanda det med ägget och rör sedan ned mjölken. Blanda ganska lagom så att smeten inte blir alltför tunn. Sedan är det bara rakt ned i stekpannan. Dom ska vara ungefär 10-12 cm stora. 
 
Ingredienser: Snabb bröd
 
 
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl mini mjölk
 
1 st ägg
3 msk solrosfrön
2 msk linfrön
 
Tillagning: Häll först i 2 dl av mjölet och tillsätt bakpulvret samt saltet. Blanda sedan ned halva satsen av mjölken och arbeta ihop smeten till en deg. Därefter tillsätter du resterande mjöl och mjölk och arbetar ihop det raskt. När du har fått ihop allt till en fin degboll så kan du knåda degen och rulla ihop den till en korv. Därefter skär du av fyra delar som du sedan rullar ihop till fyra fina bollar. För att brödet ska få en gyllene färg så kan du pensla på ett ägg, det gör det även lättare för fröna att ligga kvar under gräddningen. Ugnen ska vara på ca 220 °C och dom ska vara inne i ca 15-20 min. Sedan är det klar't!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0